Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@17:19:02 GMT

مضرات چای سرد چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۵۶۵۵۳

مضرات چای سرد چیست؟

 انواع مختلف چای سرد در سراسر جهان وجود دارد و برای بهبود طعم و مزه آن موادی مانند لیمو، هلو، گیلاس و نارنگی، استفاده می‌شود. روش تهیه چای یخ در همه جا یکسان بوده و تنها تفاوت کمی در تهیه آن وجود دارد.
طرز تهیه چای یخ

طرز تهیه چای سرد بسیار آسان است، گرچه چای یخ انواع مختلفی دارد که بسته به نوع و طعم مورد نظر شما، متغیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شما می‌توانید برای تهیه چای سرد، از چای سبز یا سیاه استفاده کنید که این مورد بستگی به سلیقه شما دارد. همچنین می‌توانید از دو روش استفاده کنید. یکی از روش ها، دم کردن چای است و روش دیگر استفاده از چای‌های کیسه‌ای است.

چای سبز

روش اول: در روش اول ابتدا آب را جوش آورده و مقدار مشخص از چای را دم می‌کنید. مدت زمان دم کردن چای بین ده تا پانزده دقیقه است. شما می‌توانید هنگام دم کردن چای، از برش‌های لیمو و هر نوع میوه دیگری برای طعم دادن به آن استفاده کنید.

پس از آن بگذارید تا چای به مدت پنج تا ده دقیقه، کمی خنک شود. شما می‌توانید در این مرحله، کمی یخ به چای اضافه کنید و یا اینکه آن را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود.

روش دوم: در روش دوم هم شما می‌توانید یک عدد چای کیسه‌ای را درون آب قرار داده، برش لیمو و یا دیگر مواد طعم دهنده را اضافه کنید و در یخچال بگذارید تا خنک شود.

چای یخ شما آماده است و شما می‌توانید از نوشیدن آن لذت ببرید.
فواید چای سرد iced tea

بهبود بیماری‌های مزمن
بهبود سیستم ایمنی
سلامت استخوان
بهبود بیماری‌های قلبی

چای سرد دارای همه مزایای چای سیاه معمولی است که به علت غلظت کافئین، پلی فنل، کاتچین، آنتی اکسیدان ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی، خواص زیادی برای بدن دارد. چای سرد همراه با طعم دهنده لیمو، کالری و قند کمتری دارد و در عین حال دارای آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی زیادی است.

چای سرد با قند طبیعی برای کاهش وزن بسیار موثر است، به ویژه اگر شما از نوشیدنی‌های شیرین و سایر نوشیدنی‌های قندی استفاده می‌کنید، می‌تواند اثر خنثی کننده داشته باشد.

چای سرد به شما کمک می‌کند تا احساس خوبی داشته و بدون اینکه به کالری روزانه خود اضافه کنید، از آن لذت ببرید.

کاهش وزن ناگهانی
درمان بیماری‌های مزمن

در چای سیاه ماده‌ای به نام فلاونوئید است که به طور مستقیم باعث پیشگیری از سرطان شده و سایر بیماری‌های مزمن را بهبود می‌بخشد. فلاونوئید‌ها به صورت آنتی اکسیدان‌ها عمل می‌کنند، به این معنی که می‌توانند باعث خنثی سازی رادیکال‌های آزاد شوند.
بهبود سیستم ایمنی

آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی موجود در چای شناخته شده هستند و باعث می‌شوند تا عملکرد ایمنی تقویت شود. سیستم ایمنی بدن، بدن را برای مبارزه با پاتوژن‌ها و عفونت‌ها آماده می‌کند. برخی از انواع چای یخ طعم دار، می‌تواند باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی شود.

نوشیدن چای سرد در تابستان، با برخورداری از سطح قابل توجهی از منگنز و فلوراید می‌تواند در محافظت از تراکم استخوان و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، به شما کمک کند. فلوراید به طور مستقیم در جلوگیری از پوسیدگی دندان و تقویت مینای دندان موثر است.
بهبود بیماری‌های قلبی

همانطور که ذکر شد، فلاونوئید‌های موجود در چای سرد نوعی آنتی اکسیدان‌های عالی هستند که می‌توانند در کاهش برخی از بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی موثر باشند و باعث کاهش التهاب بافتی در شریان‌ها و رگ‌های خونی قلب می‌شوند.

بیماری حاد عروق قلبی

ترکیبات موجود در چای سیاه سرد ممکن است به تنظیم قند خون کمک کند، مقاومت در برابر انسولین را افزایش دهد و زندگی را برای افراد مبتلا به دیابت آسان‌تر کند.

چای سیاه سرد حاوی مقادیر کم پتاسیم، فیبر غذایی، منگنز، قند، کافئین، فلوراید، فلاونوئید‌ها و دیگر آنتی اکسیدان‌های دیگر است. انواع دیگر چای سرد مانند چای سبز یا چای‌های گیاهی، دارای پروفایل‌های تغذیه‌ای مختلف هستند.
مضرات چای سرد

چای سرد ممکن است برای برخی افراد عوارض به همراه داشته باشد که از جمله این عوارض می‌توان به تحریک پذیری، سردرد، ابتلا به سنگ کلیه و عوارض احتمالی دیابت اشاره کرد.

اکثر این عوارض جانبی ناشی از نوشیدن چای سرد و یا اضافه کردن قند به نوشیدنی است. اگر شما بخواهید از تمام مزایای سلامتی بهره ببرید و از برخی از این عوارض جانبی اجتناب کنید، توصیه می‌شود در مصرف چای سرد موارد احتیاطی را رعایت کنید.

هرچند که کافئین موجود در چای باعث افزایش انرژی شده و افراد زیادی علاقه زیادی به نوشیدن چای سرد دارند، اما مصرف زیاد چای سرد می‌تواند عوارض جانبی منفی به همراه داشته باشد، از جمله کم خوابی، تحریک پذیری، ناراحتی معده، سردرد، ریفلاکس اسید معده و عدم توانایی در تمرکز.

سنگ کلیه

یکی دیگر از عوارض نوشیدن چای سرد مشکلات کلیوی است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که چای می‌تواند عامل کمک کننده‌ای در بروز سنگ کلیه باشد. چای حاوی ترکیبات مهمی به نام اگزالات است که باعث جذب اسید اگزالیک در بدن شده و می‌تواند باعث بروز سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا شود. اگر دارای سابقه بیماری سنگ‌های کلیوی هستید، توصیه می‌شود که قبل از مصرف چای سرد، حتما با پزشک خود مشورت کنید

یکی دیگر از عوارض نوشیدن چای سرد به میزان بالا، مشکلات دیابتی است. در صورتی که عادت به نوشیدن چای سرد شیرین دارید، در واقع باعث افزایش میزان سطح قند خون خود می‌شوید و این موضوع برای بیماران دیابتی کمی مشکل ساز است.

به هر حال در نظر داشته باشید که در مصرف چای سرد، احتیاط کرده و در نوشیدن آن افراط نکنید، زیرا افراط در مصرف هر نوع ماده غذایی می‌تواند عوارض برای بدن ایجاد کند. در صورت سابقه بیماری دیابت، مصرف چای سرد شیرین ممکن است خطر ابتلا به دیابت را افزایش داده و یا علائم را تشدید کند.   منبع: نبض ما 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: چای سرد مشکلات دیابتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۶۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی و مدرس ارشد بین المللی در این باره به چند نکته مهم اشاره کرده است و این که با وجود پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن دلایل مهم استفاده از آنها چه بوده است.

سوری با اشاره به اخبار منتشر شده طی روزهای اخیر درباره واکسن آسترازنکا به همشهری آنلاین می‌گوید: برخی خبرهای مربوط به این واکسن تایید کرده که تزریق آن امکان دارد خون را لخته و موجب کاهش پلاکت‌ها و نهایتا مشکلات قلبی عروقی در دریافت کنندگان واکسن به ویژه افراد زیر ۵۰ سال شده باشد. این اخبار در بین ایرانی‌ها هم دست به دست می‌شود و نگرانی‌هایی را رقم زده است.

او ادامه می‌دهد: شرکت بریتانیایی ‌ـ ‌سوئدی تولیدکننده واکسن با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا و موسسه سرم هند واکسن آسترازنکا را تولید کرد و این واکسن از دسامبر ۲۰۲۰ میلادی در حال انجام تحقیقات بالینی فاز 3 بوده ‌است. آکسفورد-آسترازنکا، به‌صورت 2دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود و دوز دوم هم ۶ تا ۱۲ هفته پس از دوز نخست.

به گفته این اپیدمیولوژیست، اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد عنوان شده و این اثربخشی پس از تزریق دوم به ۸۱ درصد می‌رسد.

عوارض اولیه آسترازنکا

سوری با بیان این که آسترازنکا ایمنی بالایی داشته و اثرات جانبی آن مانند درد محل تزریق، سردرد و تهوع، ناچیز است که عموماً طی یک تا چند روز، رفع می‌شوند، ادامه می‌دهد: با این وجود، اثرات جانبی نادر از جمله آنافیلاکسی هم به‌ندرت مشاهده شده‌ است. در موارد بسیار نادر، ایجاد لخته خون (ترومبوز) نیز به میزان یک مورد در هر 100هزار تزریق، مشاهده شده ‌است. در مارس ۲۰۲۱ گزارش شد که در بین ۳۴ میلیون تزریق در سراسر اتحادیه اروپا و بریتانیا ۳۷ مورد لختگی خون خطرناک ناشی از تزریق این واکسن در استفاده‌کننده‌ها روی داده‌ است.

واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد

او تاکید می‌کند: آسترازنکا از جمله اولین واکسن‌های تولید شده علیه کووید ۱۹ بود که در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد. حالا کار در بریتانیا به دادگاه کشیده شده و برخی برای این عوارض ادعای غرامت کرده‌اند. جنجال مطبوعاتی نیز به بزرگنمایی مسئله کمک کرده است. اما سؤال اینجاست که آیا این واکسن نسبت به سایر واکسن‌های کرونا، بدتر و دارای عوارض بیشتری بوده است؟

اضطراب ایجاد نکنیم

سوری با بیان این که در کارآزمایی‌های بالینی واکسن‌ها دو عامل اصلی شامل میزان اثربخشی و ایمنی اهمیت بیشتری دارد، عنوان می‌کند: مطالعات متعدد، واکسن فوق را هم از نظر اثربخشی و هم ایمنی از جمله واکسن‌های خوب دسته‌بندی کرده‌اند. از گزارش‌های ارائه شده هم مشخص شده که این عارضه لخته با افت پلاکت، در استفاده‌کنندگان این واکسن بسیار نادر و کلا ۱۸ مرگ از میان ۲۵ میلیون واکسینه‌شده ثابت شده است که به نسبت سایر واکسن‌ها به ویژه در شرایط اضطراری پاندمی وضعیت بدتری را نشان نمی‌دهد. به همین دلیل باید به تعارض منافع و رقابت‌های تجاری شرکت‌های بین‌المللی تولید واکسن توجه داشت و نباید نگرانی و اضطراب نادرست در بین کسانی که از این واکسن تزریق کرده‌اند ایجاد کرد.

او درباره تزریق این واکسن در ایران هم توضیح می‌دهد: در همان زمان اوج پاندمی و با شروع واکسیناسیون در ایران، استفاده از آسترازنکا برای افراد زیر ۵۰سال که بیشترین گروه آسیب‌پذیر از این عارضه بودند محدود و حتی ممنوع شد، به همین دلیل نگرانی زیادی برای مردم کشورمان وجود ندارد. به لحاظ علمی هم باید توجه داشت که هیچ مداخله بیولوژیک، شیمیایی و غیرایمنی صددرصدی ندارد و حتی آب هم در شرایط خاصی می‌تواند فرد را مسموم کند. مهم مقایسه اثر مفید و ضرر یا تفسیر درست از سود و زیان استفاده از هر مداخله پزشکی و بهداشتی از جمله استفاده از واکسن‌هاست. این میزان عوارض ناچیز نمی‌تواند دلیلی برای رد آن یا شکایت علیه آن باشد.

بیشتر بخوانید

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ واکسن‌های دیگر هم پایش نشدند

مدرس ارشد بین المللی به تنوع واکسن‌های ترزیق شده در کشور هم اشاره می‌کند و می‌گوید: البته ما واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد. فازهای ۴ و ۵ کارآزمایی‌ها هم یا انجام و یا گزارش نشدند. چه بسا میزان شکست واکسن یا عدم ایمنی و عوارض جانبی آنها بسیار بیشتر از آسترازنکا باشد، لذا قضاوت ما از عوارض ناشی از اغلب واکسن‌ها از روی جهل است و نمی‌توان گفت مثلا آسترازنکا در مقایسه با واکسن‌های مصرف شده یا تولید شده داخلی بهتر یا بدتر است. ضمن آن که باید توجه داشت که استفاده از واکسن در شرایط اضطرار بوده و چرخه کامل تولید واکسن نه برای آسترازنکا و نه واکسن مشابه دیگر طی نشده است.
درست مقایسه کنیم

این استاد اپیدمیولوژی به چند نکته درباره عوارض واکسن آسترازنکا هم اشاره و عنوان می‌کند: اول این که وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد. دوم آنکه معمولا در شرایط اضطراری چون چرخه و فازهای کارآزمایی‌های بالینی واکسن کامل انجام نمی‌شود، ممکن است عوارض پیش‌بینی نشده بیشتری نسبت به موارد مشابه عادی مشاهده شود.

وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد

او ادامه می‌دهد: نکته سوم در دست نبودن اطلاعات عوارض ناشی از سایر واکسن‌ها به دلیل عدم انجام مطالعات کافی یا در اختیار نبودن یافته‌های مرتبط نمی‌تواند دلیلی بر بهتر بودن آن واکسن‌ها باشد و مقایسه واکسن‌ها باید در شرایط یکسان از نظر مطالعات، پیگیری‌ها و گزارش‌های معتبر علمی همه آنها باشد، چون در غیر اینصورت دچار خطا در استنتاج خواهیم شد.

سوری تاکید می‌کند: در این حوزه اولین اولویت نظام سلامت و دست‌اندرکاران بهداشت و درمان، رعایت اخلاق و حفظ منافع بیماران است و همچنین لزوم ادامه مطالعات مربوط به واکسن‌های تولیدشده و مصرف‌شده علیه کووید ۱۹ در دوران حاد اپیدمی. مساله دارای اهمیت این که پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن، منطقی‌تر و علمی‌تر از قبول مرگ‌های روزانه چندصد نفری مردم در آن شرایط بوده است.

کد خبر 849163 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا واکسن آسترازنکا خبر مهم واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید