Web Analytics Made Easy - Statcounter

پوریا صیفی کارشناس تحقیق وتوسعه این شرکت دانش بنیان روز... در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص این محصول افزود: در دنیا در کشور های پیشرفته برای اینکه راندمان کشاورزی و محصولات غذایی را بالا ببرند به سراغ فناوری پلاسما آمده اند و از اشعه گاما به خاطرعوارض جانبی که می تواند گاما داشته باشد، یک مقدار فاصله گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: دستگاه پلاسمای سرد دی بی دی ان ۸  دستگاهی است که در صنایع غذایی از آن استفاده  می شود، این دستگاه علاه بر دانش بنیان بودن ثبت اختراع آمریکا (یو - اس – پتنت) نیز دارد.

وی با بیان اینکه این دستگاه یک سطح بزرگی از پلاسما، پلاسمای حجیم با تخلیه الکتریکی بزرگ ایجاد می کند افزود: کاربرد این دستگاه درصنایع غذایی و کشاورزی به این صورت است که افزایش جوانه زنی گندم یا هر بذری با استفاده از واکنش هایی که در تخلیه الکتریکی اتفاق می افتد، صورت می گیرد.

صیفی ادامه داد: این دستگاه در صنایع غذایی برای مراحل قبل کاشت در مرحله بذر مورد استفاده قرار می گیرد، اما در مراحل بعد که محصول غذایی را به جامعه ارایه کنند اگر یک محصول غذایی به صورت معمول بسته بندی شود تا یک ماه دوام ماندگاری محصول غذایی بالا می رود اما اگربسته بندی تحت پلاسمای سرد قرار گیرد، مدت ماندگاری محصول ۲ تا ۳ ماه  بالاتر می رود.

وی با اشاره به اینکه از پلاسمای سرد در ماندگاری در میوه یا چای، پسته استفاده می شود گفت: در بسته بندی چای افزایش رنگ دهی چای را داریم و می تواند مصرف چای را به یک سوم برساند.

این کارشناس افزود: استفاده از دستگاه یک فرآیند فیزیکی است و به لحاظ شیمیایی برای محصول اتفاقی نمی افتد، به لحاظ فیزیکی فقط کیفیت سطح را زیاد می کند و خلل و فرجی که بعدا قرار بود درمرحله دم کشیدن چای اتفاق بیفتد و چیز نهفته ای که در داخل برگ چای وجود دارد، با استفاده از این فناوری بیرون می اید.

صیفی یادآور شد : تست های آزمایش های این کار انجام شده است و مقاله ای در این خصوص نیز تیم دانشگاه شهید بهشتی با دانشگاه تربیت مدرس ارایه داده اند و اثبات شده است.

وی یادآور شد: اما نکته مهمی که در این دستگاه وجود دارد و موجب ثبت اختراع آمریکا شده  این است که تمام دستگاه های پلاسمای سرد دی وی دی، حجم آنها پایین است یعنی در علم تخلیه الکتریکی  به ازای ۱ سانتی متر ۱۰ کیلو ولت مورد استفاده می شود، اگر قرار باشد ۱۰ سانتی متر تخلیه الکتریکی داشته باشیم باید ۱۰۰ کیلوولت ولتاژ داشته باشیم، در صنایع غذایی، ۱۰۰ کیلو ولت خیلی خطر ناک است، ما توانستیم با ۲۵ کیلو ولت این کار راانجام دهیم ودر یک حجم بزرگ پلاسما ایجادکنیم.

صیفی ادامه داد: با این اتفاق می توانیم این دستگاه را در چرخه تولید مواد غذایی  وارد کنیم، دستگاه های پلاسمای معمولی این قابلیت را ندارند وولتاژ بالا برای صنایع غذایی خطرناک است.

وی یادآور شد : در حال حاضر چندین نمونه از این دستگاه به مراکز تحقیقاتی کشور فروخته شده است، فروش این محصول بر اساس سفارش انجام می شود و تولید انبوه آن نیاز به حمایت دارد.

برچسب‌ها شرکت دانش بنیان صنعت غذایی دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان صنعت غذایی دانش بنیان ها شرکت دانش بنیان صنعت غذایی دانش بنیان ها اخبار کنکور تخلیه الکتریکی صنایع غذایی پلاسمای سرد دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۱۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ذبیح‌الله اعظمی ساردوئی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی، گفت: یکی از قوانین خوبی که مجلس یازدهم به تصویب رساند قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود. از سه سال گذشته یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان روی پروژه کاهش مصرف آب و کشاورزی هوشمند با استفاده از هوش مصنوعی، داده‌های هواشناسی، اطلاعات خاک مزرعه و نوع کشت فعالیت می‌کند.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امیدواریم طی سال‌های آینده در زمینه کشت گیاهان زراعی و درختان میوه توسط شرکت‌های دانش بنیان اتفاقات خوبی رخ دهد،  ادامه داد: بیش از یک دهه است که در دنیا موضوع پایش سلامت باغات و مزارع آغاز شده و با استفاده از هوش مصنوعی و تصویر برداری هوایی مزارع را پایش می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه استفاده از بازچرخانی آب و پساب‌ در بخش صنعت و کشاورزی مصوب شده است و با توجه به قانون جهش تولید شرکت‌های دانش بنیان، این شرکت‌ها امیدوار شده و در این حوزه سرمایه گذاری کرده اند،عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی ریل‌ گذاری خوبی را انجام داده و اثرات آن را در فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در تمامی بخش‌ها خصوصا بخش کشاورزی شاهد هستیم و اکنون دولت باید از شرکت‌ها حمایت کند و با آنها قرارداد ببندد.

اعظمی با بیان اینکه یکی از مشکلات وزارت جهاد کشاورزی پهنه بندی‌ها بوده تا بر اساس آن مشخص شود چه میزان از اراضی هر منطقه زیرکشت چه محصولی رفته است، گفت: درحال حاضر پهنه‌بندی‌ها توسط کارشناسان انجام می‌شود که علی رغم زمان‌بری به صورت کامل دقیق نیست، در این حوزه نیز شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از تصویربرداری هوایی ورود کرده‌اند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش کشاورزی می‌توانیم طی سال‌های آینده خبرهای خوشی را از بومی سازی تکنولوژی و خلاقیت توسط شرکت‌های دانش‌بنیان را شاهد باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان