Web Analytics Made Easy - Statcounter

بروز اختلالات گوارشی و ورم معده دستاورد نوشیدن آب خنک در وعده افطار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، بعد از چندین ساعت روزه‌داری و خودداری از خوردن غذا و آب، خوردن غذاهای دلخواه‌مان در وعده افطار و یا نوشیدن آب به خصوص آب خنک بسیار وسوسه‌برانگیز است.

از آن‌جایی که در ماه مبارک رمضان نزدیک به 15 ساعت معده‌مان خالی می‌ماند، نوشیدن آب سرد در افطار مضرات زیادی برای بدن به‌همراه دارد که ابتلا به کبد چرب، اختلال در جذب و معده‌درد از جمله خطرات شایع خوردن آب یخ در وعده افطار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این در حالیست که نوشیدن مقداری آب ولرم و چای کمرنگ به‌همراه خرما یا عسل بهترین خوراکی ها در لحظه افطار است.

مسعود فیروزکوهی یکی از کارشناسان تغذیه در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه روزه داران نباید روزه خود را با آب و نوشیدنی های خنک افطار کنند، بیان کرد: در اول افطار، آب سرد مصرف نکنید، چرا که علاوه بر اندکی ضعف منجر به میل به نوشیدن آب بیشتر شده، و این امر باعث رقیق شدن شیره معده، اختلال در هضم و جذب مواد غذایی و در آخر ورم معده شده، و به اندام های مجاور فشار آورده و روزه دار را معذب می کند.

وی افزود: از آنجایی که در طول روزه معده روزه دار خود را جمع و کوچک می کند، مصرف زیاد مواد غذایی در وعده افطار باعث اذیت و فشار بر روزه دار می شود.
 
این کارشناس تغذیه در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه خوردن غذاهای پرچرب در وعده افطار به هیچ وجه مطلوب نیست، تصریح کرد: توصیه می شود از نان های کامل مانند نان سنگک و نان جو که منابع خوب فیبر هستند، استفاده کنید، خوردن چند دانه انجیر تازه یا خشک را بعد از افطار یا شام توصیه می کنیم.
 
 وی با اشاره به اینکه شروع افطار باید با مواد غذایی با نمایه قندی بالا باشد، گفت: معده خالی در هنگام باز کردن روزه تحمل غذای خشن را ندارد، بنابراین خوردن غذاهای سبک و سهل الهضم، کم حجم و پر کالری و تقریبا نرم برای این وعده مناسب تر است.
 
 فیروزکوهی با اشاره به مصرف فراوان چای در وعده سحر به امید کاهش تشنگی روزانه و عدم ابتلا به سردرد در افرادی که عادت به مصرف چای دارند، اضافه کرد: نوشیدن زیاد چای به خصوص اگر پررنگ باشد، باعث تکرر ادرار و بروز تشنگی از ابتدای روز می شود.

وی با بیان اینکه روزه داران باید از سبزی و میوه فراوان در این ایام استفاده کنند، ادامه داد: برای جلوگیری از مشکلات سوء هاضمه و مشکلات گوارشی، باز کردن روزه باید به آهستگی و رساندن مواد غذایی باید به کندی در بدن صورت گیرد.

به گفته این کارشناس تغذیه،و از سرعت در خوردن و پرخوری در ماه رمضان به خصوص در موقع افطار که مدت زمان طولانی معده خالی بوده باید جلوگیری کرد.

فیروزکوهی در بخش دیگر سخنان خود درباره استفاده از تنقلات و مواد غذایی کم ارزش، اظهار کرد: تنقلات شور و شیرین یا چرب مانند چیپس و پفک و امثال آن فاقد ارزش غذایی بوده، و می تواند مصرف مواد غذایی اصلی یا مواد با ارزش را کاهش، و موجب تشنگی و گرسنگی در طی روز شود.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وعده افطار مواد غذایی نوشیدن آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۸۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: تکنیکی ساده برای کنترل خشم

رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229694 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • قابل توجه مسافران حج؛ ورود این موارد به خاک عربستان ممنوع است
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • این مواد غذایی قند پنهان دارند
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است